opleding dansdocent

AMSTERDAM DANCE TEACHERS

korte opleiding om dansdocent te worden

Wil je jouw passie voor dans delen en iedereen laten kennis maken met jou passie?

Amsterdam Dance Teachers leidt talent op met vele beroepsmogelijkheden in het brede spectrum van het werkveld. Onze enthousiaste docenten staan voor kwaliteit en zijn zelf werkzaam in het veelzijdige werkveld van docent en onderwijs. De hedendaagse docent Dans is onder andere werkzaam in:


  • het regulier onderwijs (primair onderwijs, voortgezet onderwijs)

  • de kunsteducatie

  • de amateurkunstCentraal in de opleiding staat:

·       het docentschap

·       didactiek

·       anatomie

·       les formules

·       stage

·       praktijk

·       onderscheid in kinderen en volwassenen lesgeven


Amsterdam Dance Teacher bouwt de kennis in modules op en geeft je steeds meer ruimte van 'gestuurd door de opleiding' naar 'zelfsturing'. Je wordt een veelzijdig inzetbare docent en kunt vanuit jouw profilering de verworven expertise ook vertalen naar andere doelgroepen van dans.

We leiden je op vanuit je persoonlijk talent tot een docent die veelzijdig, authentiek, eigenzinnig, betrokken en bevlogen is met een scala aan beroepsmogelijkheden in het werkveld. Centraal in de opleiding staat jouw persoonlijke ontwikkeling tot docent dans, , waarbij jouw  kennen en kunnen worden gekoppeld aan artistieke competenties. Je gaat daarbij op zoek naar eigen authenticiteit en bewegingsvocabulaire. Het accent binnen de opleiding ligt op de combinatie van ontwikkeling en onderzoek uitgaande van de eigen techniek, creativiteit en didactiek, gericht op de diverse doelgroepen. De opgedane  theorie kennis wordt direct toegepast bij het praktijk gedeelte, zodat men sneller het werkveld in kan gaan.


Een actuele, dynamische opleiding

Wanneer je je opleiding afrondt, ben je een veelzijdig inzetbare dans docent die vanuit zijn dansprofilering zijn expertise kan vertalen naar andere dansstijlen in verschillende binnen- en buitenschoolse werkvelden en doelgroepen. 


Hoe ziet de opleiding eruit

De opleiding bestaat uit 4 modules met de verplichte stage uren:

1.      Didactiek ( onderwijskunde voor verschillende leeftijden en doelgroepen)

2.      Anatomie en fysiologie ( fysiotherapeut met kennis van dans, zal deze module geven)

3.      Muziek ( gebruik van muziek en choreograferen)

4.      Les formules ( voor de verschillende dansstijlen)

Alle modules worden door ervaren docenten uit het vak zelf aan jou onderwezen. Het is mogelijk om vrijstelling voor een module te ontvangen. Dit kan in overleg met het secretariaat en alleen onder strikte voorwaarden. 

Op welke dagen heb je les?

De totale opleiding duurt 6 theorie dagen ( exc stage uren) en 1 praktijk dag en zal weer starten in september 2021.

Lesdata: dinsdag 14 september 18.30-21.30 uur

               zaterdag 25 september  13.00-17.00 uur

               dinsdag 28 september 18.30-21.30 uur

               dinsdag 5 oktober 18.30-21.30 uur

              woensdag 13 oktober   11.00-17.00 uur

               zaterdag 6 november 13.00-17.00 uur

             

De laatste lesdag, tevens praktijk examen wordt in overleg met jou ingepland. Onze Examinator komt bij jou op locatie langs. De stage uren worden tijdens de lesdagen voltooid of  samen met jou en je begeleider in overleg gepland op een eventuele andere locatie

Hoe werkt het verder?

Deze opleiding werkt direct door in het dansvak. Bij alle modules kun je direct praktijkuren maken voor je stage. De opleiding is gekoppeld aan  dansschool dans dansen, waardoor het werkveld erg dichtbij en makkelijk toegankelijk is. Je persoonlijke begeleider is er voor al je vragen en om je de gehele opleiding te begeleiden.

Ben je enthousiast en wens je de volledige opleiding informatie brochure te ontvangen?

De totale kosten voor de volledige opleiding bedragen € 1100,-. Dit kan in 2 termijnen worden voldaan. Meer over betalingen en de prijzen voor aparte modules kun je terugvinden in onze brochure. 

Aanmelden kan tot 17 augustus 2021

Wil je graag de brochure ontvangen of je gelijk aanmelden? Stuur dan een mail naar michele@dans-dansen.nl