top of page
pexels-miguel-á-padriñán-3785935.jpg

Ons team

Met passie

spagaat.jpg

Michèle Vernout

Founder

Michèle danst al vanaf haar 4e jaar. Begonnen met klassiek ballet bij een gezellige dansschool in Haarlem. Op haar 9e ging ze door voor professioneel danseres op de Nationale Balletacademie.
Toch wilde ze meer dansstijlen leren en ging vanaf haar 17 naar Codarts dansacademie. Helaas moest zij wegens een knie blessure haar opleiding voortijdig afbreken en ging na 1 jaar revalidatie door in het lesgeef gedeelte van de dans. 
Naast Aerobics, Fitness, Personal trainer, Pilates, Piloxing, Booiaka, Essentrics ( level 4) en Zumba certificatie is haar grootste passie nog steeds lesgeven in Klassiek Ballet en Moderne dans. Inmiddels heeft zij al ruim 20 jaar ervaring in het lesgeven.
Dans dansen is haar kindje, droom en passie!
Michèle is tevens vertrouwenspersoon voor kinderen  binnen de dansschool.

Zoë 

kidslessen coördinator/manager locatie Zuid, dansdocent Selectiegroepen

Zoë Spek heeft van 8ste t/m haar 10e gedanst in een demo team, "new image". Met dit dansteam heeft ze mee gedaan aan internationale en nationale Hip-Hop wedstrijden en won oa een keer het NK Hip-Hop. Daarna is ze op haar 10de naar het nu geheten NJMT Amsterdam (Nationaal Jeugd Musical Theater) gegaan en heeft daaronder meer les gehad in: jazz,tap, klassiek ballet, showmusical, zang en drama. Met het NJMT heet Zoë aan drie grote kinder musical producties mee gedaan.1 seizoen De tovenaar van oz, 2 seizoenen Assepoester en 2 seizoenen Narnia: de leeuw, de heks en de kleerkast. Op haar 18de begon zij aan de Mbo dans opleiding aan het ROC van Amsterdam. In het tweede jaar aan de dansopleiding deed ze een volledig jaar mee aan de 5 o'clock opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. En alweer een tijdje als docent hip-hop en streetdance bij dansschool Dans-dansen.Ze is verantwoordelijk voor onze selectie hiphop groepen.

Zoe profiel_edited.jpg
bianca foto.jpg

Bianca 

Manager locatie West, dansdocent streetdance en inifnity/booiaka

Bianca Kroon begon met dansen op de leeftijd van 7 jaar.
Al snel werd het serieus en ging ze op 9-jarige leeftijd naar de vooropleiding klassiek ballet in Leeuwarden.Omdat er geen vervolg opleidingen in Friesland waren ging Bianca op 11-jarige leeftijd naar de Nationale Balletacadamie in Amsterdam.
Uiteindelijk vervolgde ze haar HBO op Amsterdamse Hoge school voor de Kunsten waar ze op de Jazz-en Musicaldansopleiding afstudeerde in klassiek ballet, jazz, modern, tap,zang/muziek en drama.
Na deze opleiding heeft Bianca diverse dans- en modeshows gedaan en is zij soms nog actief in het nachtleven als performer/entertainer. Bianca heeft ook polefitness trainingen genoten om vervolgens zelf workshops te geven.
Daarbij volgde ze een opleiding voor kinderleidster en behaalde zij haar kinderyoga diploma, waardoor ze al snel begon met het lesgeven aan de kinderen.
Na een inval Zumba les heeft ze Dansdansen niet meer verlaten en geeft ze met veel plezier les aan kinderen en volwassenen.
In augustus 2014 heeft zij ook haar certificaat Piloxing behaald. Bianca is manager van onze 2e locatie in Amsterdam West.

Marike 

Docent dans en groepslessen, streetdance en infinity

Marike Bastmeijer heeft gestudeerd aan de 3 jaar durende dansacademie London Studio Centre, waar ze haar Bachelor heeft gehaald in Musical Theatre Dance. Zij begon op haar 7e met Street-dance en is zich daarna gaan oriënteren op jazz, modern en klassiek. Op haar 16e werd ze aangenomen op het MBO Dans Artiest Show in Arnhem waarna ze later haar droom kon waarmaken op de dansacademie in Londen. Marike is zowel een uitvoerend danseres als dansdocent. Haar grootste droom is dansen in musicals, maar geniet ook zeker van het les geven. Marike geeft bij dans-dansen les in Kleuterballet, Street-dance 6-8 jr., Showmusical 8+ en 11+ en Infinity Volwassenen.

Marike profiel.jpg
Jason_25feb2016-28OK_small.jpg

Jason 

Dansdocent, afro, hiphop en dancehall

Met een achtergrond als professioneel turner en een overstap naar de entertainmentindustrie heeft Jason als danser/Choreograaf al heel wat bereikt. Meegedaan aan het Net5 programma Battle on the Dancefloor en als achtergronddanser voor een aantal artiesten is Jason zijn carrière de lucht ingeschoten. Als docent heeft hij tal van workshops en lessen gegeven, zo heeft hij als gastdocent lessen gegeven op MBO-dans Breda/Goes, Cios Sittard, projecten gedaan met ISH Amsterdam en Gemeente Amsterdam.  
Naast het geven van lessen danst Jason nog regelmatig in Clubs waar hij zijn freestyle skills toont en functioneert hij als Creative Director voor videoclips.  Met de stijlen HipHop en Dancehall wilt hij zijn kennis en moves overbrengen met als doel dat iedereens niveau naar een NEXT LEVEL  gaat.  Jason geeft bij dans dansen hiphop en dancehall lessen 

Jane

Essentrics docent

Nadat Jane een aantal jaar geleden met ballet begon, kreeg ze interesse in balletgerelataerde workouts.Essentrics bleek de perfecte combinatie. Niet alleen haar balans en dans verbeterde, ook haar lichaam werd sterker en slanker, en ze kreeg meer energie. Sinds 2017 is Jane volleerd trainer van Essentrics, daarnaast werkt ze als hoofdredacteur bij Fashionchick, een inspiratieplatform op het gebied van mode, beauty en lifestyle.

Jane profiel_edited.jpg
foto fyna.jpg

Fyna

Groepsles docent, twerk, zumba en latin shape

Vanuit haar reiservaringen en haar culturele achtergrond is zij opgegroeid met muziek en dans. Na 11 jaar in de juridische sector te hebben gewerkt, besloot Fyna haar leven om te gooien en haar passie om te zetten naar lesgeven, sport, dans en welzijn. In korte tijd heeft was ze aangekomen en is op eigen kracht 40 kilo afgevallen. Inmiddels heeft ze haar Zumba, Strong by Zumba diploma's behaald en is ze aan de Hogeschool van Amsterdam aan het afstuderen als docent en instructeur Gezondheidszorg en Welzijn. Sinds 2011 geeft Fyna met heel veel plezier, passie en gezelligheid Latinshape, Zumba, Afrodance, Socashape, Box&Burn, BBB, momfit, Twerkclass, coaching en Personal training bij Dans dansen.

Joyce

Afro en kids lessen

Dansen doe ik voor het gevoel dat het mij geeft. Het is een uitlaatklep voor emoties en een tool om lichaam en geest te verbinden. En aan de hand van danspassen kom ik letterlijk weer met blijde benen op de aarde. Door de combinatie van mijn opleidingsachtergrond als danser en mijn werk als natuurgeneeskundigtherapeut ben ik in staat deze kennis te bundelen en toe te passen in mijn lessen. Zo hoop ik dat iedereen zich gezien voelt en met een heerlijk gevoel de les afsluit!

IMG-20231020-WA0000 (1).jpg
Florin Altes dansdocent dans dansen amsterdam

Florin

Dansdocent, ballet fushion en streetdance

Florin Altes is als stagiair begonnen bij dans dansen en nu geeft zij hier vaste lessen. Ze is afgestudeerd aan de Academie voor Danseducatie in Tilburg. Tijdens deze opleiding heeft ze zich als docent, danser en maker ontwikkeld. Zij heeft tijdens deze opleiding met verschillende dansstijlen en benaderingen kennisgemaakt. Zo is ze thuis in de stijlen modern, ballet, jazz en hiphop. Maar deze stijlen kunnen ook doorelkaar heen bestaan waarbij dansplezier voorop staat. Nu geeft zij bij dans dansen kinder/jeugdlessen balletfushion en Streetdance.

Dean

Dansdocent, streetdance, heels, hiphop, modern

info volgt snel

Twee Vrouwen Dansen
yvette de wilde profiel.jpg

Yvette 

Essentrics docent

 

Yvette studeerde af aan de Dansacademie Lucia Marthas als show-/musicalartieste en -docente. Daarna verleende zij haar medewerking aan musical-/theaterprodukties als The King and I, City (Mini & Maxi), Saturday Night Fever, Mamma Mia, Winx, Fame, Hollywood in Concert, Concert for Freedom, Tribute to Michael Jackson, Stars for Planet Earth, De Witt of Oranje en de Abba Tribute Band.Als actrice speelde ze in films, soapseries (o.a. GTST) en verschillende commercials.Tevens danste en zong ze bij verschillende artiesten zoals Ricki Martin, Samantha Fox, Ronan Keating, de Toppers, was ze te zien en te horen in verschillende muziekvideo’s en audio.Daarnaast was zij als danseres en zangeres te zien bij (internationale) evenementen zoals TMF Awards, Megafestatie, Showbizcity, Musicals in Ahoy, Dance Awards, Musical Awards en vele tv-shows. De laatste jaren is Yvette vooral werkzaam als choreografe/regisseuse en als dans-/bewegingsdocent, o.a. aan de Amsterdamse Jeugdtheaterschool, en heeft sinds 2016 haar lesaanbod uitgebreid met Essentrics-lessen.

Klinton 

Breakdance docent

Klinton is van jongs af aan al geïnteresseerd in de hip hop cultuur. Met name geïnspireerd op de muziek en videoclip van RUN DMC- It's like that is Klinton zich gaan verdiepen in de Hiphop cultuur. Omdat er geen breakdance (b-boying) lessen gegeven werden waar hij opgroeide, is hij begonnen met de Braziliaanse vechtsport "capoeira". Op zoek naar een grenzeloze vorm van expressie, heeft hij na enkele jaren met een stel vrienden een gymzaal gehuurd en is toen hij 17 was, begonnen met b-boying. Al snel daarna is hij begonnen met optredens en battles (wedstrijden). Al vrij snel is hij zijn passie voor dans gaan delen met anderen door lessen en workshops te geven. Tevens heeft Klinton onder andere een opleiding gevolgd tot docent Lichamelijk Opvoeding en hij heeft inmiddels al meer dan 10 jaar ervaring in het lesgeven in onder andere b-boying. "Be yourself" is zijn lijfspreuk en bboying biedt volop de ruimte om jezelf te zijn.

foto klinton.jpg
foto stefanie.jpg

Stefanie

Dansdocent Heels, modern en infinity

Stefanie is tijdens de middelbare school begonnen met de vooropleiding theaterdans in Enschede, waar ze voornamelijk technische dansstijlen zoals klassiek ballet, jazz en moderne dans kreeg. Vanaf haar 17e is ze naar Amsterdam gegaan om daar het MBO op dansacademie Lucia Marthas te volgen. Als eindstage heeft ze een jaar gedanst in het Holland show ballet, daarna is ze geslaagd. Ze is niet meer verder gaan studeren maar is begonnen met les geven en doet dit nu inmiddels ruim 8 jaar met heel veel plezier. Naast lesgeven werkt ze uitvoerend op veel verschillende plekken en maakt ze zelf choreografieën die gebruikt kunnen worden voor video's of optredens.

Aisha 

Dansdocent, klassiek ballet, pilates en selectie klassiek

In 2012 studeerde Aisha af aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten richting Docent Dans. Na 
een lange reis door Australië, Zuid-Oost Azië en drie maanden danslessen volgen in New York 
verhuisde ze naar Amsterdam waar ze haar eigen bedrijf startte en aan de slag ging als dans 
docent.
Aisha met veel plezier bij Dans Dansen (met wat tussenpauzes voor mooie 
reizen door Europa, Zuid Amerika, Japan, India). Ze geeft voornamelijk kleuterdans, klassiek ballet 
en moderne dans aan kinderen. Ook geeft ze sinds dit seizoen weer volwassenen ballet en pilates lessen.

Aisha Wesly dansdocent dans dansen amsterdam
foto Noel.jpg

Noël 

Dans- en groepsles docent, streetdance, booiaka en infinity

Noël danst al sinds haar 7e jaar bij dans dansen. Ze is begonnen als klein meisje en daarna in al die jaren doorgegroeid tot dansdocent. Ze danst nu samen met het Demoteam landelijke wedstrijden en is zelfs met haar team 1e geworden. Noël is intern opgeleid met een speciaal programma voor dandocenten door Michèle Vernout tot volwaardig dans- en groepslesdocent.

received_714787553711304.jpeg

Tianna 

Dans- en groepslesdocent, Zumba, dancehall en Afro

Dancing has been a huge part of Tianna's life ever since she was little. She trained in ballet as a child and then in her teen years explored more styles such as hip-hop and commercial. Graduating in performing arts from university, she began to work as a back-up dancer and performer around the UK. Moving to the Netherlands, she quickly became part of dance community and began teaching various dance classes around Amsterdam. She likes to share her positivity, skills and to bring people together through dance. Full of energy, In Tianna's Zumba class you are sure to have fun, shake it and to sweat a lot.

bottom of page